HomeTrainingAanbod trainingenVerdiepingstraining Motiverende Gespreksvoering.

Verdiepingstraining Motiverende Gespreksvoering.

Nadat je de basis van Motiverende Gespreksvoering hebt geleerd, wil je wellicht meer weten en leren over Motiverende Gespreksvoering. Dat kan door een verdiepingstraining te volgen. 

In de basistraining heb je het accent gelegd op de eerste fase van gespreksvoering: ‘Engagen’, aansluiten, omgaan met weerstanden en het alert zijn op ambivalenties van je cliënt, klant of medewerker.

Motivereninterviewen

In de verdiepingstraining ga je een stap verder naar fase 2 en 3: Focussen en Ontlokken. Je gaat focussen op ambivalentie en leert deze te gebruiken als instrument om een veranderproces in te gaan. Dit vraagt een verdere verdieping en een verheldering van de ambivalentie. De technieken hiervoor zijn behandeld in de basistraining: met name het inzetten van openheid in vragen en reflecteren. 

 

In de verdiepingstraining zal je deze technieken verder ontwikkelen. Op welke laag reflecteer je? Hoe belangrijk is de woordkeuze in je reflectie? Hoe blijf je neutraal in je houding? Deze finetuning vraagt een analytische blik.

We gebruiken in de training het gevalideerde instrument de ’MITI’ (codering om de toepassing van Motiverende Gespreksvoering in gesprekken te kunnen scoren) als leidraad om onszelf kritisch te bekijken en te coderen wat we soms bewust, soms onbewust inzetten.

 

Aan het eind van de training heb je het gevoel van Motiverende Gespreksvoering (weer) helemaal te pakken.

Je hebt meer feeling met wat de stof betekent en doet voor mensen. Je hebt meer grip op het veranderingsproces van je cliënt door bewuster te focussen op ‘het probleem’. Je ziet de functionaliteit van de reflectie en bent in staat om het op verschillende lagen te gebruiken. En niet onbelangrijk, je vertrouwt meer dan anders op de kracht van zelfinzicht en ontwikkeling.

Deze verdiepingstraining bieden we aan in verschillende vormen.

  1. Tijd: 1 dag, 09.30 - 16.45 uur. Locatie: Buitenplaats Amerongen. Prijs: € 255,- exclusief BTW.
  2. Tijd: 2 avonden, 18.30 - 22.00 uur. Locatie: Buitenplaats Amerongen. Prijs: € 255,- exclusief BTW.
Ga naar boven